Muslimofobi i tiden…

Det här kommer Dilsa Demirbag inte att skriva om

”Migrationsöverdomstolen har i en dom entledigat en kvinnlig jurist i slöja från uppdraget som asylbiträde på grund av att hon är muslim.”

Annonser

Etiketter: , ,

10 svar to “Muslimofobi i tiden…”

 1. wolf Says:

  Om man har flytt ända upp till Sverige för att komma undan från Islamistisk diktatur, är det då inte förståeligt om man inte vill be representerad av en Muslim? Ungefär som att om vi hade någon som flytt från appartheid, och sedan möts av en renodlad rasist/nasist som ska representera honom/henne. Det funkar ju inte så bra. Man bör också beakta när man pratar om Islam att det finns två ytterligare aspekter, den sociala (tex jämställdhet mellan könen) och den politiska (tex inställningen till Sharia). Utifrån hennes uppförande och bakgrund, lyckades hon helt enkelt inte vinna sin klients förtroende, vilket inte är så konstigt.

 2. Vansterwiki Says:

  Vet du arme sate hur många muslimer som vägrar ha en kristen kvinna som ombud? De kräver en muslimsk man innan de ens lagt fram sina asylskäl.

 3. Politiskt inkorrekt Says:

  Tja, får en muslimsk man slippa skaka hand med en etniskt svensk kvinna så får väl en icke-muslim välja att slippa ha en mussla som ombud. Frihet, inte sant? Eller är det ALLTID diskriminering när muslimer INTE får som de vill?

 4. wr Says:

  Det är ju dock rätt stor skillnad på att kräva det utan att ens ha lagt fram sina asylskäl, och att ha lagt fram asylskäl där man menar sig ha varit tvungen att fly för att man varit förföljd av just muslimer. I det senare fallet (det här aktuella) måste man ju anse det vara tämligen mänskligt att inte vilja bli representerad av en muslim. Det ska till en Svensk för att inte förstå det.

 5. camilla Says:

  Skillnaden mellan en jurist och en nazist är ju milsvid! Vilken dålig jämförelse – du antar att bara för att någon är muslim är man en dålig människa! Fy skäms på dig.
  Logik: att jag rånas av svarta män i Afrika – sen får jag en svart jurist som företräder mig i Sverige – ska jag bedöma alla svarta utifrån en händelse som jag utsatts för? Nä, sluta döma människor efter kläderna/religion – gå efter kompetens!

 6. Martin Says:

  Mannen söker alltså asyl i Sverige för att han känner sig förföljd av muslimska extremister i sitt hemland (den egyptiska regeringen förföljer inte kristna, men extremistgrupper i landet gör det). Då är det väl inte så konstigt om han inte vill bli representerad av en muslimsk fundamentalist. Att man är fundamentalist betyder ju inte nödvändigtvis att man stödjer förföljelser av kristna och förmodligen gör väl inte advokaten det, men kunde hon inte förstätt från början att denna klient skulle känna sig otrygg med henne som representant och helt enkelt avsagt sig uppdraget?

 7. adis Says:

  Juristen ifråga lär ska vara Cherin Awad, och hon har tidigare bidragit med åsikten att otrogna kvinnor bör stenas till döds…

  trevlig advokat,,

 8. BA Says:

  Muslimofobi?
  Ja, och det blir inte bättre av att ni plockar citat ur sammanhangen som i första inlägget.
  Om man flyr FRÅN muslimer, vill man jo inte ha någon troende muslim som ombud.
  Det borde t.o.m. en muslim förstå.
  Att börja yla om kränkning och diskrimination byggar bara på mitt förakt över muslimer (och andra religiösa) som användar religionen som ursäkt för allt som inte går deras väg.

 9. Goodwin Strawman Says:

  Det muslimska biträdet blev ju inte entledigat från sitt uppdrag p.g.a. att hon var muslim. Hon blev det därför att hennes huvudman saknade förtroende för henne och begärde nytt ombud.

 10. 1965 Says:

  Sluta dalta med muslimer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: