Den patetiska arabiska reaktionen, del 2

Drottning Rania av Jordanien, fru till diktatorn  Abdullah anser att israels agerande trycker undan de ”moderata” elementen i regionen.

Så vilka är de ”moderata” i mellanöstern? De är alla klientstaterna till USA i regionen. Länder som Saudiarabien, där kvinnor inte tillåts köra bil, moderation i ett nötskal alltså. Rania nämnde också att israels agerande tryckte undan dessa ”moderata”. Med detta menar hon givetvis att israel skämmer ut de arabiska regimerna eftersom dessa mer eller mindre ingår i en allians med israel, både vad gäller blockaden av Gaza och Irans utökade makt i regionen.

När nu Turkiet delar ut verbala kängor mot den israeliska regimen visar landet hur icke-existerande de arabiska regimernas motstånd mot israel och stöd till palestinierna varit. Alla dessa år av hemliga samarbeten med apartheidstaten, meningslösa fredsinitiativ och normaliseringsförsök, utan några som helst motkrav. Vad har detta lett? I Jerusalem pågår en etnisk rensning, israel fortsätter expandera på palestinsk mark, mellanösterns enda ”demokrati” har dessutom utfört två förödande krig de senaste fyra åren.

Nu står de arabiska regimerna där, utskämda och patetiska. Turkiet och Ship to Gaza har gjort mer för den palestinska saken under några dagar än vad araberna gjort på flera decennier. Det är därför hon fördömer apartheidregimen, inte pga förnedrande vägkontroller eller rivningar av arabers hus i Jerusalem, utan för att israels agerande så tydligt påvisat elefanten i rummet, de arabiska regimernas impotens och skamliga samarbete med israel.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: