Vänskapliga relationer…

Det är både intressant och underhållande hur vänner av israel försöker framställa dess före detta relation till Turkiet som djup och naturlig. Visst har båda länderna haft samarbeten, men dessa har primärt fokuserat på det militära. Denna förbindelse har stötts framförallt av Turkiets militära etablissemang. Relationer mellan länder består av så mycket mer än bara militära projekt.

På den ”turkiska gatan” däremot har israel aldrig haft någon vidare legitimitet. Turkiet har aldrig varit något pro-israeliskt land, som USA.

En av de som beklagar försämringen av relationern är SvD´s pro-israeliska kolumnist, Bitte Hammargren, notera hur hon försöker få det att se ut som om israel haft normala vänskaper i regionen, som vilket land som helst

”Turkiet var tidigt ute med att erkänna Israel efter dess bildande 1948 och har varit Israels enda verkliga vän i regionen efter shahens fall i Iran 1979. Särskilt nära har det militära samarbetet varit. Men denna vänskap är på väg mot vägs ände.”

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Vänskapliga relationer…”

  1. hemlig Says:

    Det är turkarna som är backstabbers. Det är DE som inte ser sig, eller aldrig sett sig som Israels vänner. De har bara utnyttjat israelerna för deras överlägsna militära kunskaper som de sedan sprider till sina riktiga vänner muslimerna. Turkarna avslöjar helt enkelt för arabvärlden hur judarna fungerar i krig… Äckliga dumturkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: