Ny gräns mellan Irak och Turkiet?

Det verkar som att Turkiet lägger in en femte växel i sin kamp mot PKK. Den terrorstämplade organisationen har trappat upp sina attacker mot Turkiet på sistone. Turkiet talar nu om att flytta gränserna med Irak för att bättre bekämpa PKK. Det stämmer säkert, samtidigt kan det också vara av strategisk natur vis-a-vis den autonoma kurdiska regeringen i Irak.

Förmodligen är de kurdiska separatisterna intresserade av att visa israel, nu när landets relation med Turkiet frusit till is, att man kan utgöra en värdefull tillgång. PKK vill visa israel att om relationerna med Turkiet blir ännu sämre så är PKK redo och värdefulla nog för samarbete. Givetvis så vågar inte israel i nuläget ha något sådant samarbete, men det kan gå fort i Mellanöstern, inte minst den förbättrade relationen med Syrien visar det

Sources say the border change will take the form of a swap. Turkey will be asking for a piece of land four of five kilometers into the region in return for fertile land of the same size to be given to Iraq.”

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: