Amerikansk Islam…

Fareed Zakaria, amerikansk politisk kommentator och överlag starkt för amerikanskt herravälde över världen snackar om att forma ett ”moderat Islam” ett Islam som är ”kompatibelt med modernitet”.

Vad Fareed egentligen babblar om är att Washington ska köpa sig inflytande inom Islam, genom att finansiera moskeér och utbilda imamer, och på så sätt få fram ett Islam som är passivt och tystlåtet inför USA´s brott mot muslimer, från massakrer i Afghanistan till dess stöd för den etniska rensningen i Jerusalem.

Victory in the war on terror will be won when a moderate, mainstream version of Islam—one that is compatible with modernity—fully triumphs over the world view of Osama bin Laden.”

Fareed vet mycket väl skälet till det eskalerade våldet i den muslimska världen, USA´s krigföring och dess beväpning och stöd av andra parter i krig mot muslimer. Lösningen är simpel, lägg ned vapnen, ta hem alla amerikanska soldater från muslimska länder, upphör med det militära stödet till israel och till diktaturer.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: