Blottande invandringsfientlighet…

Bland personer i Sverige som är misstänksamma, kanske rentav fientliga mot nysvenskar finns det återkommande trick som används för att  hålla liv i debatten om ”invandrarna”. Dessa är många förstås men den vanligaste, den som är mest svår att  se igenom är förmodligen myten om att Sverigedemokraterna inte får något rättvist utrymme i medierna, och det därpå följande kravet att de etablerade partierna måste ta upp debatten.

Detta är en slug uppmaning. För det första vet alla som någon gång läser tidningen att Sverigedemokraterna har fått oproportionerligt utrymme medier.  Min tes är att många av de som för fram dessa argument själva är misstänksamma mot invandring, eller för mycket invandring, men inte vågar säga det rakt ut. Vi vet ju att det dels finns traditionella rasister, och att det numera finns personer som inte har något emot invandrare som redan befinner sig i Sverige, men är högst skeptiska mot fortsatt invandring.

Knepet där är då att försöka blåsa liv i debatten om ”invandrarna” så att inte SD ska ”kapa” debatten, genom att uppmana etablerade partier att ta ”debatten”. Vilket Folkpartiet har gjort, genom högerpopulistiska utspel om förslag om förbud av heltäckande slöja bl.a.

När personer uppmanar etablerade partier att ta ”debatten”, säger de i själva verket att de sympatiserar med SD´s inställning gentemot invandring, men inte resten av deras politik. Ett exempel på hur sådan retorik låter kommer från en Elisabeth Ohlson

Jag tror inte att medierna ska tysta Sverigedemokraterna längre. De måste blottas
i den riktiga debatten, Skulle de komma in i riksdagen efter medialt utrymme på lika villkor så är det ett tydligt tecken på att de stora blocken har misslyckats med sin politik, inte minst inom de områden där SD drar väljare.”

De etablerade partierna bör vara modiga och våga att inte ta ”debatten” med SD. Invandringen i sig är ju inget problem

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Blottande invandringsfientlighet…”

  1. Jimmy Windeskog Says:

    Det var ingen dålig konspirationsteori…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: