Osäker journalistik…

Titta hur listig och förrädisk amerikansk journalistik är angående Mellanöstern. Se hur Wall Street Journal beskriver bygget av olagliga bosättningar på Palestinsk mark

”…Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu to extend a 10-month moratorium on Jewish building in the disputed territory…”

Med ordet ”disputed” försöker man få det att verka som om den enligt internationell Palestinska merken är ”disputed territory”, alltså det råder någon slags osäkerhet kring markens status. Eftersom det råder ”oklarheter” kring markens status så är det inte lika brottsligt att bebygga området, enligt WSJ.

Och det här mina vänner är så västerländsk media förflyttar israeliska brott från det uppenbara till en mer suddig, grå zon, där inga brott är klara brott utan där det alltid finns en ”annan sida”. Bestulen mark är inte bestulen mark, utan ”disputerad mark”.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Osäker journalistik…”

  1. Ralph Haglund Says:

    Så varför ska man i Göbbelsk anda fortsätta lögnen att det är något olagligt med att judar bygger i area C, exakt enligt Osloavtalet? Det existerar ingen ”palestinsk mark” – när skulle det ha uppstått?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: