Skenbar fred…

Wolodarski på DN uttrycker skepsis mot fortsatt ockupation och bombning av Afghanistan. Man får ett positivt intryck. Sedan fortsätter man läsa och förstår plötsligt att personen i fråga egentligen argumenterar för nya krig och ockupationer.

Det här visar på att liberala journalister inte vill trappa ned militär närvaro i Afghanistan pga motstånd till ockupation, eller humanitära skäl, utan för att expandera militära operationer till andra länder, såsom Jemen och Pakistan*.

Obamas intellektuella och självprövande stil pressar fram svåra men nödvändiga frågor. Är det värt att skicka tusentals soldater till Afghanistan när ”terrorismens cancer” i själva verket breder ut sig från det kärnvapenbestyckade grannlandet Pakistan? Kanske ligger en viktig lösning på problemet i Pakistans konflikt med Indien? Och om västvärlden vill bekämpa den islamistiska terrorn – är det rimligt att nästan alla militära, politiska och civila investeringar görs i Afghani­stan, snarare än i Jemen, Somalia och Pakistan där al-Qaida bevisligen opererar?

*Nu bör man iof. vara medveten om att USA sedan länge utfört bombattacker mot Pakistansk civilbefolkning, sk. drönarattacker. Vidare har landet givit materiellt stöd till den Jemenitiska regimen i sitt krig mot sk. Huthi rebeller.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: