Sverige har tydligen en lag för omskärelse av pojkar

En 50-årig egyptisk medborgare döms till fängelse i två månader för att olagligen ha skurit bort förhuden på småpojkar.”

Annonser

Etiketter: , , ,

11 svar to “Sverige har tydligen en lag för omskärelse av pojkar”

 1. Mållgan Says:

  Nej vi har en lag där endast utbildad personal får utföra medicinska ingrepp, sedan har det ingen betydelse om det är omskärelse eller någon annan operation. Och i Egypten finns traditionen att omskära pojkar (och flickor) även inom den kristna koptiska kyrkan .

 2. Leif Nilsson Says:

  Könsstympning borde vara olagligt oavsett vem som gör det. Flickor skyddas enligt lagen mot dessa övergrepp, det borde även gälla pojkar. Idag får läkare utföra stympning av pojkar på föräldrarnas begäran, även fast många barnläkare vägrar.

  barn har rätt till sin egen kropp, ingen förälder har rätt att skära bort kroppsdelar på sina barn för att man har någon sjuk religös idé. Det är misshandel att ge barn en örfil, vad är det då att skära bort delar av deras könsorgan? Det är sjukt, vill man skära i sig själv så varsegod, men att skära i små barn är sjukt.

  • Muslimska Nyhetsbyrån Says:

   Du verkligen gillar det där ordet, ”könsstympning”. Det är något orealistiskt över idén att föräldrar skall kunna hålla barnen borta från sin religion, när de själva utövar den. I familjer, även etniskt svenska, så föds barnen in i familjen och får därefter anamma familjens värderingar, som lärs ut av föräldrarna. Det är väl inget konstigt i detta, och så har det varit ett tag nu.

   För det vore ju konstigt om föräldrar förväntas uppfostra barn, men samtidigt inte har befogenheter att lära barn värderingar, livsstil etc. I den befogenheten så måste även religion, livsåskådning räknas med.

 3. Donk Says:

  Ja, om de utförs på detta sätt så.
  Jämför med att en läkare under vissa omständigheter,och p.g.a. medicinska skäl, har rätt att amputera kroppsdelar med patientens samtycke. Men om jag skulle börja kapa av folks armar och ben (utan att be om lov) på uppdrag från andra så skulle jag nog åka dit för det. Och jag skulle nog få mer än två månader.
  Dessutom skulle de som anlitat mig troligtvis åka dit de med.

 4. Yossarian Says:

  Nej, det är en lag MOT att skära i småbarns könsorgan.

 5. Rodry Says:

  Denna vidriga familj måste utvisas på livstid ur Sverigestan!

 6. Mattias Says:

  Aa det är väl ganska självklart att man inte kan utföra sådana ingrepp på barn innan de kan bestämma själv om de vill det eller ej.

 7. Harry Öhrman Says:

  Långt före Muhammed och jesus ropades det ” Gud vill det” om omskärelse. Barbariet är mångtusenårigt men är ändå samma råa barnmisshandel. Utövat av sumerernas präster ,Baals präster , av licensierade individer i vår tid.
  Fy för den l….

 8. Niklas Says:

  Det är enligt lagen tillåtet att omskära pojkar men det ska då ske av en läkare eller en person med särskilt tillstånd för proceduren.

  Omskärelsen var det första steget i den fysiska och psykiska process som ledde fram till Taimour Abdulwahabs gärning.

 9. ZastDerg Says:

  En religion som går ut på att skära i andra människors könsorgan ska inte få utövas utan samtycke från den som blir skuren i. Vi har religionsfrihet i Sverige, det betyder att man inte kan tvinga sin religion på någon annan. Att permanent skada kroppen hos en person som inte har kompetensen eller befogenheten att säga nej i någon form av religiös rit ÄR att tvinga sin religion på någon annan, något som inte hör hemma i ett land som kallar sig humanitärt.

  Vad vuxna män gör med sin förhud struntar jag i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: