Mahmoud Abbas dagar är räknade…

Mahmoud Abbas. Bild från Kawther Salam.

De arabiska regimerna är givetvis mycket rädda, men räddast är den palestinska myndigheten. De vet väl folkets vrede över deras samarbete med ockupationsmakten israel, deras förräderi under massakern av Gaza 2008, att de varit vid makten medan israel annekterat mer och mer av palestinsk mark

The resignation of top Palestinian negotiator, Saeb Erekat, comes as the Palestinian Authority has called for new elections in the wake of the people’s revolution that overthrow Egypt’s Hosni Mubarak.”

Ända sedan Gaza-massakern 2008 stod det tämligen klart att den palestinska myndigheten PA´s dagar är räknade. Myndigheten är en slags regim som bildades av USA och israel efter Osloprocessen i början på 90-talet. Syftet med denna regim var att under en femårsperiod bygga palestinska institutioner, som sedan skulle ligga till grund för en palestinsk stat.

Nu står vi nästan 20 år efteråt och en palestinsk stat är idag, med tanke på de omfattande israeliska bosättningarna, en omöjlighet. PA har suttit kvar på makten och blivit en auktoritär regim som istället för att förverkliga sitt folks drömmar, samarbetar med israels ockupation. Allt med finansiellt stöd av USA och EU.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: