Det nya Mellanöstern?

Överallt hela arabvärlden faller israels kompanjoner från sin tron. Qadaffi kommer antingen inte vara i Libyen eller vid livet fram tills denna fredagen. Snart är det dessutom dags för Abbas och hans klick kollaboratörer att börja packa väskorna och beställa flygbiljett till Saudiarabien, eller kanske Tel Aviv?

Det här är ett Mellanöstern där folkets vilja kommer räknas mycket mer än vad det gjort hittills. Detta är dåliga nyheter för regimen i israel.

Apartheidstaten israel har spenderat de senaste tio åren med att försöka forma en allians med arabstaterna mot Iran. Man har lyckats få till samarbete på olika nivåer, om än i det tysta. Man har säkert också kommit överens kring ett eventuellt anfall mot Iran. Allt detta är nu över när kungar, generaler måste ta hänsyn till folkets vilja.

Vad ska man säga om vad folk i Arabvärlden tycker om samarbete med israel? Ja ni förstår själva, och det gör de i Tel Aviv och Washington också. Det är ett nytt Mellanöstern som inte följer de spelregler Tel Aviv satt upp. För Tel Aviv är det trist, för 400 miljoner människor i Arabvärlden är det som att mucka från fängelset.

 

PS. Läste att iranska krigsskepp ska besöka Syrien. Den Iranska marinen har inte seglat igenom Medelhavet de senaste 30 åren. Vågar man tro att israeliska kommandosoldater, som är vana vid obeväpnade barn och hjälparbetare, kommer våga sätta sin fot på ett beväpnat Iranskt skepp?

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Det nya Mellanöstern?”

  1. zulqarnain Says:

    Som du skrev tidigare Obama har huvudvärk, under så kort vände allt upp och ner. Abbas åker till saudiarabien men wahabi kungarna kommer att falla hårdare än mubarak och de andra, därefter får de väl bosätta sig i Israel och flytta sina miljarder till israeliska banker.

    Jag kan garantera dig att i de två skeppen som iran har skickat så sitter hälften av besättningen och ber att Israel försöker sig på att ta över skeppen och den andra hälften är medvetna om att Israel inte gör det eftersom de anfaller obeväpnade människor och särskilt barn och kvinnor.
    tillägg är att de iranska strids skeppen är obeväpnade (enligt Iran) men man ska ta de på allvar

  2. zulqarnain Says:

    sorry jag menade att man inte ska ta iran på allvar, de kan vara beväpnade upp till tänderna men bara för att få Israel och tro att de är en lätt byte så går dem ut med att de är obeväpnade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: