Saudiska regimen, arabernas bastilj….

Så börjar saker även att hända i kungadömet Saudiarabien. Vi har tidigare sett shiiter protestera, och nu kliver kvinnor fram. Givetvis kommer vi även se sunniter, ateister m.fl. som kommer kliva fram. Poängen är också den att när den Saudiska regimen rasar så är det sista stora motståndet mot demokrati i Arabvärlden borta

Här följer det manifest som en rad saudiska feminister samlats kring, med krav på lika medborgerliga rättigheter för män och kvinnor. Texten nedan är på både engelska och arabiska:”

Det Wahabitiska kungadömet är en gigant på den arabiska arenan, ett land som med oljemiljarder köper val i Irak och Libanon. Vi talar om ett land som ingått ett kontrakt värt 56 miljarder dollar med USA om att köpa vapen. Saudiarabien utövar ett stort inflytande på Arabvärlden, man har gått om sin forna rival Egypten. Det är också via Saudiarabien som USA i sin tur utövar mycket av sitt inflytande i regionen. Det var t.ex Saudiarabien i princip som kom fram med det Arabiska fredsinitiativet, som alla arabländer skrev på.

Så givetvis kommer inte Mellanöstern att fullkomligt förändras till det bättre förrän regimen i Riyadh faller. Behöver jag ens nämna att USA aldrig kommer tillåta detta?

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: