Will Sarkozy please stand up…..

Det är svårt att undgå timingen kring president Sarkozys ledande roll i operationerna mot Libyen och hans usla popularitet bland franska väljare. Imorgon, på söndag, är det länsparlamentsval i Frankrike och muslimhatar-partiet Nationella Fronten ligger bra till

President Nicolas Sarkozy verkar nervös inför söndagens val till länsparlamenten i Frankrike. Det har han skäl att vara.”

Min teori är att Obama och Cameron som en fin gest till en allierad har tillåtit Frankrikes president att fatta ledartröjan kring insatsen mot Libyen. Sarkozy vill gärna, med tanke på opinionsläget, ses som en respektabel statsman, en världsledare och moralisk . Man ska ha klart för sig dock att USA kommer dra det tunga lasset här, om än i skymundan.

Givetvis handlar det även om immigration för den grekisk/ ungerskättade presidenten. Att Libyen utvecklas till något slags nytt Irak, precis vid EU´s gräns, med hundratusentals libyska flyktingar är en mardröm för ett Europa där högerextrema partier sätter dagordningen och resterande högerpartier anammar konceptet.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: