DN mot nya korståg…..

DN har efter självmordsattentatet i Stockholm fått en mer antimuslimsk inriktning, idag skriver man en mycket märklig artikel med en dold unken agenda. Artikeln inleds med en ärlig och relevant iakttagelse, de kristnas situation i Mellanöstern. Man slår enbart fast att det är kristna som förföljs i världen, men nämner inget om t.ex muslimers situation i israel, Indien, Filipinerna, Thailand, och västvärlden för den delen

Våldet mot kristna i Mellanöstern och Afrika tycks bara eskalera. Västvärlden är fortfarande alltför tyst om de systematiska övergreppen.”

Vem lägger DN skulden på då?

Bilden av muslimen som maktlöst offer och den kristne som privilegierad gärningsman är så förankrad i vårt medvetande att vi har svårt att ta in att det finns stora regioner där den utsatta, svaga minoriteten är kristen.”

Ni vet väl vad DN egentligen försöker säga med detta? Att muslimer också kan vara gärningsmän, så låt oss nu ta debatten om dessa muslimska gärningsmän. Ytterliggare en debatt i högen med andra elakartade ”muslimska” företeelser, som hedersbrott, allergi mot yttrandefrihet. Förresten varför skall vi inte också peka ut gärningsmännen för Kashmiriernas förtryck?

Nej, DN borde skrivit ett universellt avståndstagande från förtryck av religiösa minoriteter, oavsett religion, inte ytterligare en utpekning av hur elaka muslimerna är.

Annonser

Etiketter: ,

4 svar to “DN mot nya korståg…..”

 1. Mattias Says:

  Att påtala att de flesta som förföljs för sin religion är kristna, är det unket? Självklart är det förkastligt när muslimer förföljs också, men med samma logik som dig skulle man kunna anklaga dig för att bortse från de förföljelser som sker mot buddhister och hinduer.

 2. Pelle Says:

  ”Man slår enbart fast att det är kristna som förföljs i världen, men nämner inget om t.ex muslimers situation i israel, Indien, Filipinerna, Thailand, och västvärlden för den delen”

  Vi vet ju redan att det finns muslimska terrorgrupper med blod på sina händer i alla dessa länder. Men du har rätt i att de tar upp det i alldeles för liten utsträckning.

 3. Gunnar Johansson Says:

  Ledarartikeln i den ateistiska tidningen DN om förtrycket mot kristna var i vissa avseenden en positiv överraskning. Icke desto mindre var den här artikeln överlag lika politiskt korrekt som vanligt i dess retorik om hur förment snälla de muslimska länderna rent generellt är mot kristna och andra minoriteter.

  DN har trots allt en poäng: Konflikten står inte mellan kristna och muslimer. Konflikten står mellan islam och icke-muslimer. Och islams urkund Koranen och andra islam-relaterade skrifter predikar hat, kvinnoförtryck, våld och död mot kristna, judar och andra icke-muslimer.

  Dessbättre är den övervägande majoriteten av muslimerna ”snälla och goda” och vill inte ha någon konflikt. Men det är inte tack vare utan trots Koranen. De moderata muslimerna tar inte dess budskap på allvar. Dessvärre finns ingen moderat islam. Den är hela tiden något av en tidsinställd bomb hos de extrema och ”renläriga” muslimerna, islamisterna.

  Enligt DN:s ledarskribent är det ”inskränkt” att hävda att muslimska stater är mindre kapabla att skydda sina minoriteter. Verkligheten är ju närmast den rakt motsatta. De muslimskt styrda länderna kan möjligen under vissa premisser skydda kristna och andra icke-muslimer. En möjlighet är att de accepterar att bli en underkastad och diskriminerad del av befolkningen, så kallade dhimmis (läs mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Dhimmi).

  Islams budskap går på tvärs mot yttrande-, åsikts-, press- och religionsfriheten. Islam kräver totalt herravälde över både individer och samhälle. Av samma skäl är islam heller inte förenlig med demokrati. Det är i högsta grad inskränkt och naivt av en ledarskribent på Sveriges största morgontidning att blunda för den verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: