Den kollektiva muslim-hysterin…

Omar Mustafa skriver väl om hur muslimska organisationer får utstå en mycket tuffare granskning än någon annan. Det här är är en oerhört viktig diskussion. Bland alla organisationer så förekommer oegentligheter, många debattörer som är anti Islam säger väldigt mycket, men blir inte ens hälften så granskade som muslimska organisationer

I de dubbla måttstockarnas politik kan en av världens kanske mest kända islamofober, Ayan Hirsi Ali, få demokratipris av Folkpartiet utan att vi ser en protestvåg av de liberala ledarskribenterna. Fredrik Federley från Centerpartiet kan mitt under folkrättsvidriga angreppet mot Gaza skicka pengar till israeliska militären för att demonstrera sitt stöd utan att Maud Olofsson utfrågas om hennes människosyn. Utrikespolitiska Institutet kan bjuda in Shaul Mofaz, som inte bara är rasist, utan dessutom en ökänd israelisk krigsförbrytare, utan att tidningen Expo utpekar UI som en organisation med kopplingar till rasister.

Har du som läsare förresten hört talas om att Kvinnojouren i Södertälje bjudit in den kände islamofoben Eduardo Grutzky, där han på plats berättade den ena vidriga vandringshistorien efter den andra om hur muslimer är, under applåder av lokala tjänstemän och myndighetsrepresentanter som närvarade på plats? Kanske hade DN:s Lasse Granestrand annat att prioritera då?”

Det är sant, t.ex så avslöjades hur Islamofobisk och invandrarfientlig retorik haglade på en av humanisternas möten för några månader sedan. Varför rapporterades inte detta i DN, SvD eller Sydsvenskan? Varför är det bara muslimska organisationer som framkallar en reflexmässig iver att granska bland svenska journalister?

Det vi bevittnar är en sorts kollektiv hysteri och latent fientlighet bland debattörer och journalister, och som inte beror på att man genuint vill diskutera antisemitism, kvinnofientlighet och annat som muslimer beskylls på.

Annonser

Ett svar to “Den kollektiva muslim-hysterin…”

 1. zeitoun68 Says:

  riktigt äckligt o se hur muslimer klagar över hur dem behandlas i europa . muslimsk invandring har funnits i europa i högst 50 år i stor utsträckning – det är en stor belastning med tanke på hur många man tagit emot . inget samhälle skulle klara ett sådant projekt helt felfritt .

  trots allt, i europa finns det muslimska länder till och med . vart är dem kristna länderna i mellanöstern ? Där kristna bott i 2000 år ?

  Har inte hört en enda muslim kritisera sättet som kristna behandlas i muslimska länder.

  En muslim i muslimska länder får ej konvertera till någon annan religion. Européer får konvertera till Islam.

  Muslimer får bygga moskéer i europa, kristna i mellanöstern har till och med starka restriktioner för att reparera uråldriga kristna kyrkor.

  Kristna får ej missionera i muslimska länder, muslimer får missionera i europa.

  du borde lägga ner denna bloggen till respekt för de förföljda kristna i de muslimska länderna !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: