Angående Afghanistan…

Var väldigt kritiska till all rapportering kring Afghanistan. Få ämnen inom västerländsk press är så indränkta i medvetet missvisande information. Det senaste rabaldret kretsar kring våldsamma demonstrationer och attacker mot Isaf-soldater. Inom pressen ges skenet av att detta är ett svar på koranbränningen av pastor Terry Jones. Att Afghaner är förbannade har alltså inget att göra med att de faktiskt är under utländsk ockupation, utan med att de är religiösa fanatiker

I Kandahar i söder, där talibanrörelsen är som starkast, har våldsamheter i helgen krävt flera dödsoffer. Sammanlagt har 22 människor dödats i Afghanistan sedan protesterna bröt ut i fredags, däribland sju FN-anställda varav en svensk. Ytterligare 140 personer har skadats.”

Låt mig repetera, Afghanistan är under utländsk ockupation. Dem uppskattar inte beväpnade västerländska soldater på sin mark. Den här idén som florerar här i väst, att det är uteslutet att afghaner skulle kunna vara upprörda över att vi ockuperar dem är ett tecken på imperialismens återuppståndelse i Europa. Det är dåliga nyheter för världen.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: