Yttrandefrihetsdebatt, men bara ibland…

Nedsättande uttalanden om Allah och araber som folkgrupp i den iranska närradion Navid-E-Iran kritiseras av justitiekanslern, JK. ”De går utöver vad som får anses tillåtet att uttrycka inom ramen för yttrandefriheten”, konstaterar JK Anna Skarhed.”

Visst blir alltid sådana här fall populära i Sverige. Någon säger något illa om Islam, Islamofoberna tar parti för den som yttrat sig. Men det finns en viktig ingrediens som saknas i detta fall, just den ingrediensen som hade kunnat göra detta till en sensationell nyhet, en riktigt het potatis. Det är att killen som yttrat sig nedsättande inte är etnisk svensk. Situationen där en etnisk svensk säger något som får alla musulmääner att koka, den som framkallar sympatier bland den svenska befolkningen för den förstnämnde. Därför blev aldrig detta en het potatis. Case closed!

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Yttrandefrihetsdebatt, men bara ibland…”

  1. Björn Nilsson Says:

    Jag stötte på någon iranier som verkade tycka illa om araber just för att de är araber bland motdemonstranterna på al-Qudsdagen i Stockholm för ett par år sedan. Antar att man bland de iranier som kommit till Sverige kan hitta synnerligen anti-islamska personer (kanske lätt att förstå med tanke på påhittet med en islamisk republik där religion och privatintressen vävs samman på ett ibland sniket och otrevligt sätt) och sådana som har med sig etnisk motvilja mot araber i största allmänhet.

  2. zulqarnain Says:

    Björn
    dessa personer har alltid funnits, dem flesta av dessa är monarkister som tror på shahens återkomst. Eller så kallade iranska nazister som tror dem är bättre än alla andra. Dem hatar Islam eftersom dem får inte göra det dem begär i Iran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: