Normaliseringen av Avpixlat…..

Bitte Assarmo är en högerkristen debattör. Hennes artiklar kännetecknas bland annat av misstänksamhet mot muslimer. Hon skrev nyligen en kritisk debattartikel om Katarina Mazettis resonemang om svenskhet. Dagen innan hade rasistiska sidan Avpixlat en krönika och förde ett liknande resonemang.

Bitte visar något som många varit rädda över länge. Istället för att det omgivande samhället påverkar Avpixlat sker motsatsen. Vi är illa ute när debattörer och skribenter börjar låna problemformuleringar av rasister. Nu är inte Bitte Assarmo någon Walter Cronkite precis, men samtidigt byggdes inte Rom på en dag.

Annonser

3 svar to “Normaliseringen av Avpixlat…..”

 1. Bitte Assarmo Says:

  Tyvärr far ni med osanning. Jag är inte en högerkristen debattör utan en fri debattör med kristen livsåskådning och hjärtat till vänster. Jag är med andra kristen socialist, och varken islamofob eller rasist.

  Jag har heller aldrig uttryckt misstänksamhet mot islam rent generellt. Jag är för religionsfrihet OCH frihet från religion. Det innebär att jag inte räds debattera vare sig islam eller kristendom eller ateism. I debatten har jag ifrågasatt en imam som anser att vi bör ompröva yttrandefriheten eftersom det inte är Guds ord. Det är min fulla rätt som medborgare i ett demokratiskt land, samt nödvändigt eftersom jag som socialist och svensk medborgare tror på mänskliga och inte religiösa lagar. Jag har också vid flera tillfällen påpekat att förhållningssättet gentemot religion bör vara lika oavsett religion och jag vänder mig emot att någon religion – inklusive min egen – ska särbehandlas.

  Katarina Mazettis krönika uppfattade jag som djupt fientlig mot min kultur och det folk jag tillhör, och därför skrev jag om den. Jag hävdar att alla kulturer är lika mycket värda, både den svenska och alla andra, och jag accepterar inte att någon kultur påstås vara sämre än någon annan eller, för den delen, icke existerande. Det sätt på vilket Katarina Mazetti framställer svensk kultur är kontraproduktivt och främjar främlingsfientlighet och misstro, vilket naturligtvis var en annan anledning för mig att skriva om den.

  Katarina Mazetti påstår dessutom i sin krönika att människor som gifter sig inom sin egen folkgrupp är inavlade, har genetiska skador och lågt IQ. Detta uppfattar jag som oerhört fördomsfullt mot människor som ofta väljer att gifta sig inom sin egen grupp, som exempelvis romer, judar, katoliker och även muslimer. Jag ställer också frågan om Katarina Mazetti verkligen har något belägg för att människor som väljer att gifta sig inom sin egen grupp har lägre IQ än andra.

  Det är alltså inte fullt så enkelt att kategorisera en människa som höger eller vänster. Det faktum att jag som infödd svensk älskar mitt land och min kultur innebär inte att jag inte välkomnar andra människor och andra kulturer – det är faktiskt precis tvärtom. Den som älskar sitt land och sin kultur har också lättare att ta till sig nya intryck och uppskatta dem. Det är alltså inte så att det med automatik är ”högerkristet” att älskar sitt land, eller att man med automatik är islamofob bara för att man kräver att imamer ska iaktta samma respekt för yttrandefrihet som andra.

 2. Maria Nilsson Says:

  På vilket sätt menar ni att Bitte har blivit påverkad av Avpixlat? Om man inte gillar Mazettis stil att skriva på innebär det per automatik att man gillar Avpixlat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: