Skäms Monica!

ju förstås allt det här på sina fem fingrar, men ni andra kan ju alltid läsa en av de 500 rapporter i ämnet, till exempel Ungdomsstyrelsens ”Gift mot sin vilja”, som redogör för hur det hedersrelaterade förtrycket begränsar livet för tiotusentals flickor och pojkar i Sverige.”

Monica Gunne, kolumnist på Aftonbladet, associerar här Mustafa Omar med våld i nära relationer. Hon anklagar honom för att vara väl insatt i och stödja våld mot flickor och pojkar. Det är ett häpnadsväckande antagande, särskilt med tanke på att hon erkänner sig själv ovetandes om Mustafas åsikter.

Monicas kolumn är högst opportunistisk. Hon har självfallet noterat hur riskfritt det varit att anklaga och skuldbelägga en person aktiv i det muslimska civilsamhället. Texten dryper av undanträngt förakt för organiserad Islam i Sverige. Monica har inte hittat ett läge att ventilera sig, förrän nu.

Mustafa får alltså klä skott för Monicas ackumulerade vrede och misstänksamhet mot det muslimska civilsamhället. Det är hänsynslöst och händer i en ledande tidning i Sverige 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: